CVDKS voor bedrijven

Bij Centrum voor de Kunsten Spijkenisse kunnen we voor uw bedrijf of onderneming leerzame en leuke workshops, uitjes of teambuilding verzorgen. 

Meer weten of boeken? Neem contact op met Henny van Leeuwen via 0181-652252 of centrumvdkunsten@nissewaard.nl. Ons aanbod vindt u hier:

 

Presenteren voor (grote) groepen

Met behulp van technieken die worden gebruikt in het theater op een andere manier kijken naar hoe jij je presenteert. Hoe kun je authentiek blijven en krachtig overkomen? Hoe ga je om met je stem en lichaamstaal? Je krijgt tips & trucs om beter te kunnen presenteren. Samen slaan we een brug tussen de wetten van het theater en datgene wat er komt kijken bij het presenteren van jezelf en jouw boodschap.

 

De kracht van (non-)verbale communicatie

Communicatie beperkt zich niet alleen tot woorden. Het gaat vooral ook over goed kijken en luisteren, actie en reactie. De manier waarop je praat, bepaalt samen met de manier waarop je jezelf presenteert hoe je over komt op anderen. Aan de hand van een serie speelse oefeningen gaan we aan de slag met het bewust worden van hoe jij het meest krachtig overkomt. Dit is een workshop waarin je op vrolijke en actieve wijze leert door veel zelf te doen en te ervaren. 

 

Aboriginal Art

Deze bijzondere kunstvorm is iedere keer weer heel populair bij deelnemers. Je gaat met de groep schilderijen of tekeningen maken met gebruik van de typische technieken uit de Aboriginal cultuur. Ook zullen we met haar symbolen aan de slag gaan. Eventueel met inbreng van de deelnemers, voor een persoonlijke touch.

Dance, dance, dance!

Met het team ga je tijdens deze workshop flink ‘workouten’.  Deelnemers hebben geen ballet- of dansachtergrond nodig. De focus ligt op het vormen van spieren om ze vervolgens te stretchen. Met de ballet als inspiratiebron werk je op een elegante, vloeiende manier aan coördinatie, lenigheid, kracht, evenwicht en houding. Het resultaat? Een topteam met uitgebalanceerde lijven! 

 

Beeldhouwen

Werken met zachte steen: hakken, vijlen, schuren…… Een ontdekkingstocht naar de vormen van de steen en hoe je die kunt gebruiken om een beeldje te maken.

Moordspel

Een héél bijzonder teamuitje organiseren? Ga dan met z’n allen een ‘Moordspel’ doen. Het CVDKS heeft een bloedstollend moordspel geschreven, waar je met je team in verzeild kunt raken. Een aantal collega’s bereidt het moordspel voor met een regisseur. Tijdens het teamuitje komt dan alles samen. Ontrafel samen het moordmysterie. Intrigerend, spannend en leuk!

 

Theatersport

Wat de Lama’s doen, maar dan beter! In theatersport gaat het om spontaniteit, snelheid van denken én handelen en ongebreidelde fantasie. Alles kan gebeuren. Pure magie op de vloer. Voor alle spelers die graag op het scherpst van de snede willen spelen!

Pilates

In deze workshop ervaren deelnemers hoe ze lijf en leden een boost kunnen geven. Mentaal en fysiek vinden ze de balans tussen inspanning en ontspanning. Door middel van o.a. ademhalingsoefeningen en versterkende oefeningen op de mat, gaat bewegen gemakkelijker.

 

Zentangle

Zentangle is een bijna beeldende vorm van mindfulness. Ontspannen werken aan een schilderij. Je tekent, met potlood en pen, zich herhalende patroontjes: de tangles. Met verf en aquarelpotloden wordt kleur aangebracht. Je hoeft geen ervaring te hebben; iedereen kan hier aan deelnemen.

 

 

 

MindBodyFlow

Elementen uit de eeuwenoude yoga én jongere methodes als Pilates en Butoh worden gecombineerd tot een les waarin lichaam en geest tot rust komen en tegelijkertijd energie vrijkomt. Door herhaling van de oefeningen bereik je een beter evenwicht tussen lichaam en geest. Je gewrichten worden soepeler, de spieren versterkt en je werkt aan lichamelijke coördinatie voor verbetering in je houding, lenigheid, coördinatie en evenwicht. Tijdens de lessen is ook ruimte om met elkaar te praten over lichamelijke en geestelijke balans.

 

KOMENDE ACTIVITEITEN