CVDKS in Nissewaard

Het CVDKS organiseert en ontwikkelt, sámen met inwoners en organisaties in Nissewaard, culturele en kunsteducatieve activiteiten. De activiteiten vinden plaats in zowel de kernen en wijken van Nissewaard als in het gebouw van het CVDKS aan de Nieuwstraat. Iedereen met een hart voor cultuur (vereniging, organisatie of individu) kan bij ons terecht met een vraag of een plan. We werken o.a. samen met Wijk Uitvoeringsplan Spijkenisse Zuid-West (Wijktheater), Evenementen Management Spijkenisse Centrum, Wijkcentrum Noord, Stichting JOZ, Puls, ZuidWester, Careijn, De Stoep, Boekenberg, TIOS, De Dorsvloer, Stichting MusicAll Spijkenisse en Blits.

Voor veel mensen is het niet vanzelfsprekend dat ze in aanraking komen met kunst en cultuur. Het CVDKS is er ook voor deze groepen en ontwikkelt (samen met experts en partners uit het sociale domein) projecten die aansluiten bij hun leefwereld en bij hun (fysieke) mogelijkheden.

 

Projecten

Een goed voorbeeld is het, door PRA muziektheater ontwikkelde, dansproject ‘Simpel Verlangen’, dat het CVDKS in Nissewaard gaat aanbieden. Een team van professionele dansdocenten en muzikanten maakt samen met vitale ouderen uit de regio een voorstelling over verlangen, durf en vertrouwen. Over ontmoeten, luisteren en loslaten. Ook ontwikkelt het CVDKS projecten op het gebied van theater en beeldende kunst. Daarbij staat de verbinding tussen verschillende groepen en generaties mensen steeds voorop!

Kijk hier het bijzondere filmpje:

 

In samenwerking met lokale partners ontwikkelt en/of ondersteunt het CVDKS nieuwe culturele initiatieven. Een mooi voorbeeld is het initiëren en faciliteren van het lokale muzikanten netwerk Puls. Ook sluit het CVDKS aan bij bestaande initiatieven in de gemeente.

 

Nissewaard in

Het CVDKS was zichtbaar aanwezig bij de Halloweenoptocht in Spijkenisse-Noord en op kerstmarkten in Heenvliet, Maaswijk en Spijkenisse Centrum. In juni 2017 wordt voor het eerst het festival ‘Talent op Straat’ gehouden. Het programma wordt ontwikkeld met Theater De Stoep, Bibliotheek de Boekenberg, RAR, de Gemeente Spijkenisse en het Evenementenmanagement Spijkenisse Centrum.

 

Contact met verenigingen

Graag onderhouden we een goed contact met amateurtheater- en musicalverenigingen, zoals bv TIOS en Stichting MusicAll Spijkenisse. Ook bieden we de mogelijkheid voor presentaties en faciliteiten. Verder is er contact met koren, orkesten, zorg- en oudereninstellingen, kerken (o.a. de Dorsvloer), het wijkuitvoeringsplan Zuid-West, wijkcentrum Noord, Cultuurscouts en het JOZ.

 

Ideeën?

Iedereen met een hart voor cultuur (vereniging, organisatie of individu) kan terecht met een idee, een vraag of een plan. In 2017 hebben we in samenwerking met de gemeente een onderzoek uitgezet onder een internetpanel waarin de behoefte aan culturele activiteiten in de gemeente Nissewaard is gepeild. Op basis van dit onderzoek worden in een werkgroep, Blits, nieuwe culturele activiteiten ontwikkeld en uitgezet in de gemeente.

KOMENDE ACTIVITEITEN